Vols que t'ajudem a trobar la casa que estàs buscant ARA MATEIX?


Consells a l’hora de llogar un habitatge

El sector del lloguer de pisos està en auge. Ho diuen tots els experts. El difícil accés dels joves a la compra d'un habitatge, l'aflorament de milers de pisos que estaven buits i l'alta rendibilitat de les inversions immobiliàries en són algunes de les causes. A més, els experts pronostiquen que aquesta bonança del sector no s'acabarà aquest 2017 sinó que es perllongarà en els pròxims anys. Com també anirà a l'alça el preu del lloguer, ja que s'apunta a un increment mitjà interanual superior al 10%. En definitiva, el lloguer ha vingut per quedar-se.

En aquest context, són molts els que es troben davant el seu ordinador intentant buscar un habitatge que compleixi les seves expectatives. I no està de més tenir en compte un seguit de precaucions abans de signar cap contracte per estalviar-se futurs mal de caps. El més recomanable és acudir a un expert immobiliari que pugui assessorar-te i acompanyar-te en tot el procés però, si decideixes fer-ho pel teu compte, hi ha una sèrie de recomanacions a seguir.

Abans de res és imprescindible conèixer el preu mitjà de la zona on llogaràs el teu pis. Tot i que les gangues existeixen no són el més habitual. Per tant, d'entrada és recomanable desconfiar-ne i anar amb peus de plom. Per això diem que és important conèixer el preu mitjà de la zona per veure si les ofertes que veiem estan per sobre o molt per sota d'aquest import. Ens pot ser útil l’Índex de Referència de Preus de Lloguer que la Generalitat de Catalunya va posar en marxa aquest mes de juny i que ens permet saber quin és el preu mitjà del m2 de lloguer a diverses ciutats catalanes.

Seguidament s'ha de consultar el Registre de la propietat per comprovar que l'amo de l'habitatge és realment el propietari. Es tracta d'un tràmit que es pot fer per internet demanant la situació jurídica de la finca (descripció, propietari i càrregues si n'hi haguessin).

S'ha de formalitzar el tracte cara a cara. Un dels casos més típics de frau es dóna quan el fals propietari assegura que es troba fora del país i per això no pot ensenyar-te'l. Normalment solen oferir pisos de luxe a baix preu dient que els corre pressa llogar, ja que es troben a l'estranger. Aquests casos es solen donar en grans ciutats com Barcelona. Per tant, obligatori: firmar el contracte presencialment sigui amb el propietari o amb una immobiliària.

També cal recordar que no s'han d'entregar mai diners abans d'haver vist el pis, per molta pressa que tinguem. Si es fa, es corre el risc de trobar-se, a l'hora de la veritat, amb un pis que no tingui ni de bon tros les condicions que nosaltres demanàvem. En aquest sentit també és important remarcar que sempre que es tanqui un tracte estigui tot per escrit. Les paraules se les emporta el vent. Han de quedar registrades les condicions del contracte.

S'han de conèixer els drets del llogater per llei i per contracte i mirar que aquests drets hi constin específicament. I també per llei, és obligatori que el propietari dipositi la fiança sol·licitada al llogater a l'organisme autonòmic corresponent.
juliol 26, 2017 8:24 amhàric / Post escrit per / Deixan's saber el que penses

Categories:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 − 11 =