Vols que t'ajudem a trobar la casa que estàs buscant ARA MATEIX?


La realitat virtual ha vingut per quedar-se

Fa ben poc ens semblava ciència ficció i ara ja ho tenim aquí. Al darrer saló immobiliari Barcelona Meeting Point i al fòrum Immoscòpia hem pogut constatar que la implantació de la realitat virtual al sector immobiliari no ha fet més que començar.

La realitat virtual és un conjunt de mitjans tècnics i tecnològics que ens permeten simular per als nostres sentits una realitat alternativa, que pot ser real o fictícia. Per exemple, un menjador que existeix i que hem capturat virtualment ens permet una visió real o molt propera a la realitat. La realitat virtual augmentada és una forma de percepció de la realitat quotidiana en la que s’incorpora informació addicional sobreposada i perfectament integrada, per exemple el mateix menjador amb el mobiliari i decoració que encara no existeixen. Una percepció és real i l’altra no.

A dia d’avui ja disposem d’eines tecnològiques de realitat virtual que ens permeten, dins del sector immobiliari, capturar qualsevol immoble de forma virtual i després poder ensenyar-lo sense haver de desplaçar-nos-hi físicament. Els avantatges de la realitat virtual són múltiples, principalment l’optimització del temps tant per al venedor com per al comprador. Estalviem temps i visites innecessàries. Els avantatges de la realitat augmentada seran molts, podrem utilitzar cascos de visió que barrejaran la imatge real amb la generació de continguts a mida i, per exemple, en promocions d’habitatges d’obra nova sobre plànol, el comprador es farà una idea de com serà la seva futura casa.

Anem cap a un sector immobiliari on les formes de consum evolucionen, la tecnologia redueix les distàncies i apropa les persones, anem cap a un servei més personalitzat, cap a una millor experiència del client, cap a l’automatització i la simplificació de molts processos, el paradigma de la venda immobiliària està canviant.

La realitat virtual i la realitat augmentada a dia d’avui són eines que diferencien a qui les disposa però en un futur no llunyà, és possible que excloguin a qui no en disposi.

Tens la sensació que fas un pas endavant i alhora ja has quedat un pas enrere! És apassionant. Benvingudes noves tecnologies!

Marta Calzada Pagès, Agent de la propietat immobiliària.

Copropietària de Finques Rambles.
març 24, 2017 9:41 amhàric / Post escrit per / Deixan's saber el que penses

Categories:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 − 2 =