Vols que t'ajudem a trobar la casa que estàs buscant ARA MATEIX?


Guia per reclamar les despeses hipotecàries

La sentència del Tribunal Suprem del 23 de desembre de 2015, va declarar nul·les, per considerar-les abusives, les clàusules relatives a les despeses d’obertura d’una hipoteca, obligant al banc a retornar al client el que havia pagat. En aquest cas, es referia a una hipoteca del BBVA però la majoria d’entitats bancàries tenen clàusules molt similars.

A partir d’aquesta sentència, doncs, es va determinar que les despeses associades a la formalització d’un préstec hipotecari han de ser abonades per l’entitat bancària. Per tant, els clients que en el seu moment van signar una hipoteca i es va fer càrrec d’aquestes despeses poden reclamar a la seva entitat bancària els diners que van pagar.

 

Quines despeses puc reclamar?

-Despeses de notaria corresponents a l’escriptura del préstec hipotecari.

-Despeses de taxació de l’immoble si, quan vas demanar la hipoteca, ja havies taxat pel teu compte l’immoble i el banc no va acceptar aquesta taxació.

-Factura del Registre de la Propietat per la inscripció de la hipoteca.

-Impost d’Actes Jurídics Documentats.

-Despeses de gestoria sempre que la seva intervenció l’hagi imposat el banc.

Per una hipoteca de 150.000 €, aquestes despeses poden suposar uns 3.000 €.

Qui pot reclamar?

Tothom que tingui o hagi tingut una hipoteca i s’hagi fet càrrec d’aquestes despeses pot reclamar, tant si la hipoteca segueix activa, com si s’ha cancel·lat, has venut l’immoble o has fet alguna novació sobre el préstec inicial. Segons l’INE, més de 8 milions de famílies espanyoles podrien fer aquesta reclamació. No hi ha un termini màxim per fer la teva reclamació, és a dir, pots reclamar encara que faci anys que vas cancel·lar la hipoteca.

Com puc fer la reclamació?

Abans d’emprendre cap acció legal, el primer que has de fer és presentar una reclamació a la teva entitat bancària. Aquí pots descarregar-te el model que proposa l’OCU. Disposen de dos mesos per donar-te una resposta. Si el banc et proposa un tracte, no has de firmar cap document que et pugui impedir fer una reclamació judicial més endavant.

Si el banc no accedeix a fer-te la devolució, has de buscar assessorament legal i posar una demanda judicial. Necessitaràs un advocat i un procurador.

Quina documentació necessito?

-Escriptura del préstec hipotecari

-Factura del notari

-Factura del Registre de la propietat

-Factura del taxador

-Factura de la gestoria

-Justificant de pagament de l’Impost d’Actes Jurídics Documentats.
febrer 16, 2018 10:37 amhàric / Post escrit per / Deixan's saber el que penses

Categories: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 + tres =