Vols que t'ajudem a trobar la casa que estàs buscant ARA MATEIX?


Tendències del sector immobiliari pel 2018

 

Després dels canvis dels últims anys en el sector immobiliari, tant a nivell de vendes com de context social, ens trobem en una nova fase que es caracteritza per la prudència tot i les xifres positives i per l’aparició de nous hàbits de compra, noves necessitats i noves demandes. Es tracta, en definitiva, d’una etapa de transformació.


Per aquest 2018 s’espera la consolidació del creixement del 2017 i el retorn definitiu de la confiança en el sector.


Aquests seran alguns dels punts claus d’aquest pròxim any:


-Tecnologia. Seguint la tendència dels últims anys, la tecnologia seguirà sent un dels punts claus del creixement immobiliari en aquest 2018 i aquest any podria ser el de l’aposta definitiva per les innovacions tecnològiques. Algunes immobiliàries ja fa anys que estem fent servir la tecnologia de realitat virtual per mostrar els immobles però aquest any podria ser quan s’estandaritzés el seu ús.


-Inversions. S’espera que aquest any el mercat d’inversions en actius immobiliaris consolidi el seu creixement i arribi als nivells d’abans de la crisi. Es preveu un creixement lent però segur de les compravendes, hipoteques i construccions d’obra nova gràcies al capital inversor. La inversió estrangera es consolida i segueix l’augment iniciat durant el 2017, quan va arribar, segons la consultora Savills, als 8.900 milions d’euros, que van suposar un increment interanual del 5%.


-Lloguers. El mercat dels lloguers segueix en alça i els preus, que han pujat molt durant el 2017, s’estabilitzaran. A diferència de fa uns anys, els arrendaments no deixaran de créixer tot i la recuperació de la compravenda. A més, podria ser l’any de la regularització del lloguer. En el cas del Govern de la Generalitat, amb el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge que, entre altres mesures, vol aconseguir que el 5% dels habitatges de Catalunya es destini al lloguer social i crear noves ajudes al pagament del lloguer, així com ampliar el nombre de famílies que se’n beneficien. Els ajuntaments també es podrien plantejar regular els preus dels arrendaments per tal que tothom hi pugui accedir.


-Compravendes. Segons un dels últims informes de l’Institut Nacional d’Estadística, la compravenda d’immobles ha crescut aquest 2017 més d’un 25%, amb més de 450.000 operacions tancades. Un dels objectius pel 2018 serà superar la barrera dels 500.000 habitatges venuts, una xifra a la qual no s’arriba des del 2008.
Respecte a l’evolució dels preus, el 2017 es va tancar amb una pujada mitjana interanual del 6,7% i els experts asseguren que els preus seguiran pujant aquest any. L’obra nova contribueix molt a aquesta pujada a causa de la poca oferta i la gran demanda que hi ha.


-Incertesa política. La situació política a Catalunya pot marcar l’evolució del mercat immobiliari durant aquest 2018. El mes d’octubre va suposar un punt d’inflexió; les xifres del mercat català són positives al tancament del tercer trimestre però des d’octubre s’ha vist una disminució de les operacions, sobretot d’inversors que, davant la incertesa, opten per postergar la presa de decisions. Per tant, la resolució d’aquest conflicte polític serà clau per l’evolució del mercat immobiliari.


-Nova llei hipotecària. Durant el primer semestre de 2018 podria veure la llum la nova Llei de Crèdit Immobiliari, més coneguda com a llei hipotecària, que podria canviar les regles del joc respecte al finançament per a la compra d’immobles. Aquesta nova regulació té com a objectius donar transparència al consumidor, seguretat jurídica a la banca i fer complir les normatives europees. S’haurà de veure quina serà la versió final i com l’interpretaran les entitats bancàries, ja que algunes veus creuen que podria portar als bancs a endurir les condicions de les hipoteques mentre que d’altres afirmen que no tindrà un gran impacte. El finançament és clau per a la recuperació del sector immobiliari, per tant, aquesta llei podria marcar-ne l’evolució.

gener 5, 2018 12:34 pm / Post escrit per / Deixan's saber el que penses

Categories: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

deu − 5 =